Рівне, вул. В.Червонія, 6 +38 0362 65 15 20 - приймальня

Новини

Книжково-мистецька виставка-реквієм «Битва за Україну. Герої не вмирають»

Книжково-мистецька виставка-реквієм «Битва за Україну. Герої не вмирають»

Потрібно знати славетне минуле, аби творити славетне майбутнє!

Сьогодні, в День Вишиванки, в Міському палаці культури відбулося урочисте відкриття книжково-мистецької виставки-реквієм «Битва за Україну. Герої не вмирають».

На виставці представлені скульптури Володимира Стасюка, малюнки та художні твори дітей і молоді, а також біля 50 книг письменника, популяризатора українського слова, українського козацтва, української історії  Євгенія Шморгуна, який, нещодавно, видав книгу «Земляків прекрасні імена», де звучать імена тих, хто творить сучасну Україну.

Представник Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка Іван Вєтров, презентував унікальну працю, книгу в якій зібрано 107 авторів, які пишуть історію України своїми золотими перлами, та 2700 імен українців, що творили сьогодні сучасну незалежну Україну, починаючи зі столітньої давності.  Також з привітальним словом виступили: заступник голови «Українського товариства охорони пам’яток культури та історії» Микола Собчук, член національної спілки кобзарів України, головний спеціаліст управління культури РОДА  Назар Волощук та видавець Олег Зень.

На великих просторах України в кожному регіоні є свої герої, на Рівненщині це генерал-хорунжого Армії УНР Володимир Оскілко, який в 1919 році бажав врятувати незалежність України. Нагадаємо, що по завершенню виставки кращі роботи будуть представлені на благодійному інтернет-аукціоні по збору коштів для вшанування пам‘яті легендарного полководця Івана Богуна та Володимира Оскілка. А частина книг з експозиції буде передана в дитячі бібліотеки Рівненщини та на передову нашим воїнам-захисникам на Сході, щоб підняти їхній бойовий дух .

У відкритті виставки прийняли участь колективи МПК: прозвучала літературно-музична композиція за творами Олени Теліги у виконанні учасників зразкового театру читця «Едельвейс», керівник заслужений діяч мистецтв України Валерія Супонькіна-Лагнюк; твори у виконанні народного інструментального ансамблю «Con Amore», керівник Лілія Ібулаєва, а також з піснею «Квітка душа» дебютувала солістка зразкового естрадного хору «DAR&B» Яна Герасимчук, керівник Ірина Пасічник.

В планах організаторів, зробити виставку мобільною і провести її по всій Україні, для того, щоб прославляти героїзм наших українців.

Запрошуємо Вас відвідати виставку-реквієм, яка триватиме ще тиждень!