Рівне, вул. В.Червонія, 6 +38 0362 65 15 20 - приймальня

Новини

Відбувся передпрем’єрний показ кінопроекту «Різдвяні історії» , який знімали у міському палаці культури

Відбувся передпрем’єрний показ кінопроекту «Різдвяні історії» , який знімали у міському палаці культури

Цього дня також вручали нагороди авторам, акторам та меценатам проекту. Подяку від українського культурного фонду та ARTmodels за творчу взаємодію, збереження традицій і спільну промоцію циклу зимових свят у кінопроекті «Різдвяні історії» отримали адміністрація і персонал міського палацу культури та особисто директор Анатолій Чугуєвець.
Над створенням фільму працювала команда ГО «Нація Талантів» креативної території ARTmodels. Рівняни зможуть побачити «Різдвяні історії» в ефірі місцевих телеканалів у новорічно-різдвяні свята, а також на Youtube каналі «Компанія ARTmodels».
У кінопроекті звучать колядки, описують значення кожної з 12 страв і розповідають про традиції нашого краю.
Прес-секретар ГО “Нація Талантів” Олена Семенович:
- Фільм знімали упродовж трьох днів. Це були майже цілодобові зйомки. Наші маленькі актори працювали до третьої години ночі. В останній день зйомки тривали до 7 ранку. Дійство відбувалося у міському палаці культури. Ми переобладнали сцену, зняли перші чотири ряди. Також ми зробили надзвичайно красиві та оригінальні декорації. До участі в цьому проекті ми долучили багато талановитих людей Рівного: художників, композиторів, аранжувальників. Тобто можна з впевненістю говорити, що завдяки тому, що у Рівному є настільки багато творчих людей, які на 100 % віддаються своїй справі, нам вдалось реалізувати цей проект”.
Режисерка та продюсерка проєкту «Різдвяні історії» Оксана Ігас:
- Мета фільму – нагадати глядачу про диво. ”Різдвяні історії” для мене і нашої команди це добре нагадування про те, що в час різдвяно-новорічних свят відбуваються дива. Але вони є кожного дня, якщо ми готові їх в наше життя впускати. Ми намагалися допомогти людині в котрий раз повірити у власні сили, відчути душею те, що вона шепоче, здійснювати мрії, вірити в казку і тоді вона буде відбуватися. Цей проект – це мій стилізований погляд на різдвяні традиції та ту їх частину, яку кожного року я маю можливість споглядати у своїй родині. До нас долучились і інші 9 родин, тому ми намагались зробити добрий калейдоскоп різдвяних традицій, які б полетіли у кожну домівку.