Рівне, вул. В.Червонія, 6 +38 0362 65 15 20 - приймальня

Новини

Зразковому ансамблю сучасного танцю «Діалог» – 25!

Зразковому ансамблю сучасного танцю «Діалог» – 25!

Зразковому ансамблю сучасного танцю «Діалог» – 25!

Цього часу вистачило, аби перші кроки молодого хореографічного колективу, заснованого Еллою Валеріївною та Дмитром Івановичем Манелюками ще (вдумайтеся!) у минулому столітті, стали впевненими танцювальними постановками, щоб колектив виплекав тисячі учасників зразкового ансамблю, котрі тепер приводять в колектив своїх дітей, а одна із випускниць - Ольга Кривець (Малашта) нині працює в «Діалозі» поруч зі своїми наставниками. За ці роки ансамбль став лауреатом десятків всеукраїнських та міжнародних конкурсів, зміцнів, і минулого року провів у Рівному I Всеукраїнський конкурс хореографічного мистецтва «Золотий вінець Терпсихори», а цього року «Діалог» вперше організовує фестиваль-конкурс за кордоном - у Болгарії. Але про ці досягнення йшлося епізодично, поміж танцями, емоція, словами щирої вдячності і, зрозуміло, подарунками.

Хвилювалися і керівники, і звичні до публіки вихованці зразкового ансамблю. Але даремно – глядачі були напрочуд доброзичливими, і разом з Еллою Валеріївною час від часу змахували з щік сльози. Бо ж за 25 років творчості родина діалогівців постійно зростала, а її шанувальників все додавалося. На ювілейний концерт прийшли та приїхали випускники ансамблю, котрі теж відчували особливе піднесення, як і нинішні учасники колективу. Тож зливою оплесків глядачі вітали танцівників та танцівниць, котрим випала честь на сцені представляти усі покоління «Діалогу».

Від маленьких сніговичків, горошинок, через дощові краплини, шкільні пригоди і різні стилі танцю – подолавши часові і природні закони, відбувалося дійство, пронизане музикою, пластикою, добрими словами, тож час концерту промайнув непомітно. Виступи, зокрема, прем’єри, танець випускниць і мам – все виглядало не тільки щиро, але й дуже професійно, що, як мовили гості свята, для зразкового ансамблю сучасного танцю «Діалог» давно стало хорошою традицією. Отак, крок за кроком, постановка за постановкою, подумалося, минула і чверть століття, так само поступово рухався цей колектив до нинішніх вершин. Завдяки викладачам, дітям, батькам та тим, хто допомагав і підтримував.

«Щоб розвивати творчий колектив чверть століття, щоб стати настільки професійним ансамблем, - зауважив гість ювілейного концерту начальник управління культури та туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко, - потрібно володіти дуже потужною енергетикою, і вона є у Елли та Дмитра Манелюків».

І у всіх педагогів ансамблю, додали його засновники. Ця енергетика притягувала усіх їх вихованців до міського палацу культури, тримала, коли було важко, комусь дала шанс стати артистом балету, комусь - хореографом, а комусь, як зауважила Елла Манелюк, хорошими людьми, закоханими у сучасний танець. На одній сцені у ювілейному концерті зійшлися минуле, сучасне і майбутнє «Діалогу», було, як і обіцяли, драйвово, цікаво, емоційно!

З ювілеєм, «Діалог»! Удачі на новому етапі творчого життя!